Back to Blog
παιδιά-μένουμε-σπίτι-

#Μένουμε_σπίτι: 5 Ιδέες για να περάσετε χρόνο με τα παιδιά

Μένουμε Σπίτι με τα Παιδιά….

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, οι παιδικές χαρές και οι παιδότοποι το ίδιο, αλλά τα παιδιά δε σταματούν ποτέ να ζητούν τη διασκέδαση και το παιχνίδι! Για να μη βαρεθείτε ούτε εσείς, αλλά ούτε και τα παιδιά σας στην… καραντίνα, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε όμορφες και διασκεδαστικές ιδέες για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τους μικρούς μας φίλους!

1. Επιτραπέζια

Η παλιά αλλά πάντα επίκαιρη και διασκεδαστική δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους! Όλα τα παιδιά αγαπούν τα ομαδικά παιχνίδια και τώρα που τα σχολεία έχουν κλείσει, είναι λογικό να αποζητούν τρόπους να παίξουν με άλλους. Τα επιτραπέζια με τον μπαμπά και τη μαμά είναι η ιδανική λύση για να περάσετε όμορφα το χρόνο σας με τα παιδιά. Κλασσικά παιχνίδια όπως το Φιδάκι, ο Γκρινιάρης, η Monopoly κι ό,τι άλλο υπάρχει διαθέσιμο στο σπίτι, εγγυώνται αξέχαστες στιγμές γέλιου και χαράς για όλη την οικογένεια! Δείτε ιδέες για κλασσικά επιτραπέζια παιχνίδια εδώ.

2. Χειροτεχνίες

Πόσες φορές σας έδειξε το παιδί σας γεμάτο χαρά και ενθουσιασμό την ζωγραφιά που έφτιαξε στο σχολείο; Κατασκευές, χειροτεχνίες και ζωγραφιές αφήνουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών ελεύθερη να ταξιδέψει όπου εκείνα επιθυμούν! Ζητήστε τους να φτιάξετε μαζί μία οποιαδήποτε κατασκευή ή ζωγραφιά, πάρτε ιδέες από το διαδίκτυο και δείτε τα μάτια τους να λάμπουν από ευτυχία!

3. Διάβασμα

Μπορεί το σχολείο να έκλεισε, αλλά τα ράφια με τα παιδικά βιβλία παραμένουν ακόμη στη βιβλιοθήκη του παιδιού! Άλλωστε πόσα προλάβαιναν να διαβάσουν με το καθημερινό διάβασμα για το σχολείο; Ζητήστε από το παιδί να διαλέξει ένα οποιοδήποτε βιβλίο επιθυμεί από το ράφι του δωματίου. Διαβάστε μαζί του την ιστορία που θέλει να ακούσει και.. μπείτε σε ρόλους! Κάντε περισσότερο διαδραστική την ιστορία που του αφηγείστε και αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει μαζί του στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού! Να είστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα θελήσουν να συζητήσουν μαζί σας για το τέλος της ιστορίας!

4. Κυνήγι θησαυρού

Ένα παιχνίδι που όλοι μεγαλώσαμε με αυτό, ζώντας τη μεγάλη περιπέτεια μέσα στα τετραγωνικά του σπιτιού μας! Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, είναι πάντα ένα συναρπαστικό παιχνίδι για τα παιδιά, ειδικά όταν αυτό που θα ανακαλύψουν αποτελεί ένα συναρπαστικό δώρο για εκείνα! Δεν έχετε παρά να κρύψετε τον θησαυρό σε κάποια γωνιά του σπιτιού σας και να αφήσετε το παιδί να το ανακαλύψει! Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη δράση στο παιχνίδι, συνδυάζοντας το με γρίφους ή άλλες δοκιμασίες που θα το οδηγήσουν στη μυστική κρυψώνα.

5. Ταινίες

Μία παραδοσιακή δραστηριότητα που μπορεί να μην περιλαμβάνει παιχνίδι, αλλά να είναι εξίσου διασκεδαστική για μικρούς και μεγάλους! Μην αφήνετε απλώς ανοιχτή την τηλεόραση στο σαλόνι με παιδικά προγράμματα ή ένα tablet με το οποίο περνούν το χρόνο τους. Δώστε στα παιδιά τη δυνατότητα να διασκεδάσουν μαζί σας και να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τη μαμά και το μπαμπά, βλέποντας μία παιδική ταινία που θα τους συναρπάσει, θα τους μάθει καινούργια πράγματα και θα τους χαρίσει όμορφες οικογενειακές στιγμές. Συνδυάστε την ταινία με ποπ κόρν και απολαύστε τη δική σας movie night…!

Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη να κάνετε με τα παιδιά σας και εμείς θα φροντίσουμε να σας δώσουμε περισσότερες ιδέες σε επόμενο άρθρο μας! Ότι όμως και αν επιλέξετε, φροντίστε να περνάτε ποιοτικό χρόνο με το παιδί για να νιώθει και εκείνο και εσείς το ίδιο όμορφα.

Μένουμε Σπίτι για να προφυλάξουμε εμάς και τους γύρω μας και φροντίζουμε αυτό το χρόνο να τον περάσουμε δημιουργικά και όμορφα με τα παιδιά μας, γιατί το έχουν ανάγκη!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to Blog