Back to Blog
παιδιά καλοκαιρινή χαλάρωση

Παιδιά: Καλοκαιρινή χαλάρωση

Το καλοκαίρι είναι ξεκούραση… για όλους! Ιδανικό για να ξεφεύγουμε από πιεσμένο πρόγραμμα όλου του χρόνου μικροί και μεγάλοι. Βόλτες στη θάλασσα, βουτιές, χαλάρωση και ήλιος. Η καλοκαιρινή χαλάρωση είναι και για τα παιδιά ότι και τους μεγάλους: ανάγκη.

Μικροί και μεγάλοι προσμένουν με ανυπομονησία το καλοκαίρι, για να ξεκουραστούν, να διασκεδάσουν, να νιώσουν ανέμελοι. Ειδικά όμως για τα παιδιά, οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη στην ψυχική και σωματική υγεία τους.

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη ευκκαιρία για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας και να τους προσφέρεται όλα όσα δυσκολεύεστε τον υπόλοιπο χρόνο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Αφεθείτε στη μαγεία του καλοκαιριού και απολαύστε ξέγνοιαστα το σχολείο και την άδεια από τη δουλειά. Το καλοκαίρι μας βοηθά να βγούμε από το στενό και αυστηρό πρόγραμμα του χειμώνα, του άγχους και των υποχρεώσεων.

Πώς να βοηθήσετε στην καλοκαιρινή χαλάρωση του παιδιού;

Χαλαρώνοντας πρώτα εσείς! Σταματήστε να ανησυχείτε ότι θα χαλάσει το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών. Τα παιδιά πάντα βρίσκουν κάτι να κάνουν για να πλήξουν. Οι δραστηριότητες που τους φέρνουν σε επαφή με άλλα παιδιά μπορεί να σταματούν για λίγο, αλλά μπορούν να βρεθούν άλλες και μερικές φορές καλύτερες.

Ενισχύεστε την κοινωνικοποίηση τους το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η ευκαιρία για παιδιά να κάνουν όλα εκείνα που δεν προλαβαίνουν το χειμώνα. Ένα νέο σπορ, μία εκδρομή, μία βόλτα με φίλους, είναι μερικά μόνο από αυτά που αυτά που μπορούν να κάνουν το παιδί σας ευτυχισμένο. Οποιαδήποτε επιλογή και αν κάνετε φροντίστε να έρθετε σε επαφή με καινούργιους ανθρώπους. Ακόμη και αν το παιδί σας δυσκολεύεται να ανοιχτεί και ν’ αναπτύξει επαφές με νέους κύκλους, μπορείτε να στραφείτε σε φιλικές παρέες σας. Τα παιδιά των κουμπάρων ή φίλων σας, οι συμμαθητές που μπορείτε να καλέσετε στο σπίτι, θα βοηθήσουν το παιδί να εξοικειωθεί με άλλα παιδία σε ένα ασφαλές και γνώριμο περιβάλλον.

Ύπνος το καλοκαίρι

Το καλοκαιράκι ίσως να μη χρειάζεται να είναι αυστηροί με το πρόγραμμα του ύπνου το παιδιού σας. Εφόσον δεν χρειάζεται να ξυπνήσει συγκεκριμένη ώρα, δεν υπάρχει λόγος να του στερήσετε την παρέα και το παιχνίδι που απολαμβάνει. Αφήστε το παιδί να κοιμηθεί ότι ώρα θελήσει εκείνο. Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι το παιχνίδι όλη την ημέρα θα το έχει εξαντλήσει και θα θελήσει από μόνο του να κοιμηθεί σχετικά νωρίς. Αντίστοιχα, δεν υπάρχει λόγος να ξυπνήσετε το πρωί τις ώρες που συνηθίζει για το σχολείο. Το καλοκαίρι προσφέρεται για να αναπληρώσουμε αυτές τις ώρες χαμένου ύπνου από το πρόγραμμα του χειμώνα! 😉

Η ανάγκη για ξεκούραση ισχύει για όλους. Είναι σημαντικό να κατανοήσει κάθε γονέας ότι είναι φυσιολογικό το παιδί να ξεφύγει από τους καθημερινούς ρυθμούς το χειμώνα και να χαλαρώσει. Το πρόγραμμα τους μπορεί να γίνει εξίσου δημιουργικό, αλλά θα υπάρξουν και στιγμές που θα θελήσουν ακριβώς αυτό: να ξεγνοιάσουν. Ακόμη και η βαρεμάρα, μπορεί να εξάψει τη φαντασία να γεννήσει νέες ιδέες και όνειρα για το παιδί. Η καλοκαιρινή χαλάρωση για το παιδί είναι μία ευκαιρία ν’ ανακαλύψει νέα ενδιαφέροντα, ανθρώπους και ταλέντα του!

Άλλωστε μην ξενχνάτε, ότι οι καλοκαιρινές παιδικές αναμνήσεις μας ακολουθούν για πάντα!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to Blog