Back to Blog
σωστό παιδικό ρούχο

Πώς διαλέγω το σωστό παιδικό ρούχο;

Η έρευνα αγοράς για τα παιδικά ρούχα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο σωματότυπος κάθε παιδιού διαφέρει αλλά και αλλάζει μέρα με τη μέρα. Τα γούστα του καθενός είναι ξεχωριστά, οπότε κάθε γονέας έχει τη δική του αισθητική αλλά και τα παιδιά το ίδιο! Τι θα πρέπει να κάνετε λοιπόν; Η ομάδα του Παιδί σας παραθέτε μερικές συμβουλές προκειμένου να επιλέξετε το σωστό παιδικό ρούχο!

Να λάβω υπόψη την επιθυμία του παιδιού;

Αυτή είναι πράγματι μία δύσκολη ερώτηση! Πώς να αντισταθείς στην επιθυμία της μικρής σου όταν δει ένα λαμπερό καλοκαιρινό φόρεμα, με έντονα χρώματα που θα την κάνει να αισθανθεί πριγκίπισσα; Πώς να προσπεράσεις το αθλητικό σετ που αγάπησε από την πρώτη στιγμή ο μικρός σου γιός;

Η αλήθεια είναι όμως, ότι οι γονείς έχουν τον τελευταίο λόγο. Δεν είναι επιβολής στην επιθυμία του παιδιού, αλλά αντίθετα, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη παράγοντες που τα παιδιά δεν είναι σε θέση να εξετάσουν. Έτσι, εκτός από την καλαισθησία ακόμη και αν πρόκειται για την “τελευταία τάση της μόδας”, θα πρέπει να είναι άνετο και λειτουργικό για την κίνηση του παιδιού.

Ένα ρούχο που εμποδίζει το παιδί να κινηθεί άνετα, τι νόημα έχει να φορεθεί όσο όμορφο και αν είναι; Ένα από τα βασικά σημεία που θα πρέπει να εξετάσετε για να απαντήσετε στην παραπάνω ερώτηση, είναι το σωστό μέγεθος του ρούχου.

Πώς να επιλέξω το σωστό μέγεθος στο παιδικό ρούχο;

Οι περισσότεροι γονείς θα έχετε παρατηρήσει ότι οι περισσότερες εταιρείες παραγωγής παιδικών ενδυμάτων, διαθέτουν ζυγά μεγέθη μετά την ηλικία των 5 ετών. Έτσι, τα νούμερα αυξάνονται κατά δύο έτη της ηλικίας τους, δηλαδή 6, 8, 10 κ.τ.λ. Πρόκειται για ένα γενικό κανόνα που αφορά τα περισσότερα παιδιά με κανονική γραμμή και συνθισμένη ανάπτυξη.

Είναι λογικό όμως να σκεφτείτε “πώς μπορώ να είμαι σίγουρος για το σωστό μέγεθος στο παιδικό ρούχο χωρίς να το έχει δοκιμάσει το παιδί;

Ο οδηγός μεγεθών είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσφέρεται από τις εταιρείες παραγωγής παιδικών ρούχων και τα καταστήματα λιανικής πώλησης. Ένα ρούχο που φαίνεται να ταιριάζει στην ηλικία του παιδιού σας, ίσως να μην είναι κατάλληλο για το σωματότυπο του. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα παιδικά ρούχα που θα βρείτε στο topaidi.gr διαθέτουν οδηγό που αναφέρεται σε όλες τις ηλικίες του παιδιού. Επιλέγοντας το πεδίο “Μεγεθολόγιο” στη σελίδα κάθε προϊόντος μας, θα βρείτε έναν ευανάγωστο αναλυτικό οδηγό μεγεθών.

Παρ’ όλα αυτά ένας κανόνας που ισχύει ιδιαίτερα για τα βρέφη μέχρι την ηλικία των δύο ετών, είναι το μέγεθος του ρούχου συμβαδίζει με την ηλικία του. Επομένως ένα βρέφος 8 μηνών, θα φορέσει ένα φορέθει κατάλληλο για την ηλικία των 6 έως 9 μηνών.

Από την άλλη, για τα παιδιά από 2 έως 14 ετών, συνήθως θα πρέπει να επιλέξουν ένα νούμερο μεγαλύτερο από την ηλικία τους. Έτσι, για το παιδί ηλικίας 10 ετών θα πρέπει να επιλεγεί το ρούχο που είναι κατάλληλο για το παιδί 12 ετών.

Ένας πίνακας μεγεθών περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες για τη σωματική διάπλαση του παιδιού με βάση την ηλικία του. Οι συνήθεις πληροφορίες είναι το ύψος και το βάρος, ωστόσο, μπορεί να βρείτε μερικές ακόμη πληροφορίες όπως το μήκος προσαγωγών ή η διάμετρος της μέσης. Τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστιά δίδονται για παιδικά ρούχα στα οποία μπορεί να φανούν χρήσιμες, όπως για παράδειγμα τα φορέματα.

Πόσο σημαντική είναι η ποιότητα του ρούχου;

Για να επιλέξετε το σωστό παιδικό ρούχο, το κριτήριο ποιότητας του υφάσματος πρωταρχικής σημασίας. Το ευαίσθητο δέρμα του παιδιού έχει ιδιαίτερες ανάγκες φροντίδας και θα πρέπει να προστατεύεται με τα καλύτερα υλικά. Το βαμβακερό ύφασμα συνιστά ένα δημοφιλές υλικό το οποίο είναι λιγότερο πιθανό να φέρει επιβλαβής για το δέρμα ουσίες.

Πρέπει να πλυθεί το καινούργιο ρούχο;

Φυσικά! Όπως περιγράψαμε σε προηγούμενο άρθρο, το καινούργιο παιδικό και ιδιαίτερα το βρεφικό ρούχο θα πρέπει να πλυθεί. Πριν την πρώτη χρήση πλύνετε και ξεβγάλετε τουλάχιστον δύο φορές το ρούχο, ώστε να διασφαλίσετε την αποφυγή ερεθισμού του δέρματος του παιδιού. Για το πλύσιμο παιδικών ρούχων διαβάστε περισσότερα εδώ.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to Blog