Back to Blog
Πάσχα-νονοί

Υποχρεώσεις του νονού ή της νονάς το Πάσχα

Εσύ τι θα πάρεις στο βαφτιστήρι σου το Πάσχα;

Το φετινό Πάσχα είναι σίγουρα πολύ παράξενο! Ούτε διακοπές στο χωριό, ούτε ψήσιμο στη σούβλα, ούτε εκκλησία την Ανάσταση… Μπορεί να μην πήγαν όλα όπως θα θέλαμε και να ξέρουμε ότι θα περάσουμε τις γιορτές στο σπίτι.. αλλά αυτό τι σημαίνει για τις υποχρεώσεις του νονού και της νονάς;

Τα μαγαζιά είναι κλειστά αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ψωνίσουμε για τα βαφτιστήρια μας online! Ίσα ίσα.. έχουμε άπλετο χρόνο και εκατοντάδες επιλογές για δώρα που έρχονται απευθείας στην πόρτα του βαφτηστηριού μας!

Το Παιδί σας προτείνει μερικά “κλασσικά” αλλά και όμορφα δώρα για το Πάσχα, που κάθε παιδί προσμένει να λάβει από το νονό ή τη νονά του!

Τα απαραίτητα δώρα

Όπως και να το κάνουμε, το Πάσχα υπάρχουν ορισμένα απαραίτητα δώρα που κάθε παιδί περιμένει από το νονό και τη νονά του, ακόμη και αν έχει μεγαλώσει λιγάκι. Σας παραθέτουμε ποιά είναι αυτά τα δώρα αλλά και ποιά ξεχωριστή σημασία έχει το καθένα και προσφέρεται στα βαφτιστήρια το Πάσχα.

Πασχαλινή Λαμπάδα

Η Λαμπάδα όπως είναι γνωστό, συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου με τη νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Περιμένει καρτερικά για να ανάψει το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου από το το Άγιο Φως στα Ιεροσόλυμα. Μπορείτε να βρείτε χειροποίητες ή τυποποιημένες λαμπάδες με παιχνίδια που θα ξετρελάνουν το βαφτιστήρι σας!

Πασχαλινό Αυγό

Ένα all time classic πασχαλινό δώρο! Τα μεγάλα και σοκαλατένια αυγά που είναι η χαρά των παιδιών. Πόσοι από εμάς όμως γνωρίζουν ότι δεν είναι απλά ένα έθιμο, αλλά  συμβολίζει τη ζωή εν Τάφω, η οποία φτάνει στην Ανάσταση;  Είναι φυσικά σχετικό και με την άνοιξη, αφού συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης και τη γονιμότητα.

Πασχαλινό Τσουρέκι

Ο άρτος της ζωής, όπως τον δίδαξε ο Ιησούς. Ένα ακόμη δώρο που κάθε νονός και νονά προσφέρουν στο βαφτιστήρι το Πάσχα σε όποια ηλικία και βρίσκεται.

Τα παραδοσιακά δώρα

Κακά τα ψέματα όμως, τα απαραίτητα δώρα που μόλις διαβάσατε, μπορεί να τα περιμένουν με λαχτάρα τα παιδιά, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι είναι παιδιά! Αυτό σημαίνει ότι περιμένουν περισσότερα από το νονά ή τη νονά, δώρα, που θα τους φανούν χρήσιμα και θα αντέξουν στο χρόνο!

Ας δούμε μερικά από αυτά 😉

Παπούτσια για το Πάσχα

Ένα έθιμο που κρατάει καλά μέχρι τις μέρες μας. Κάθε χρόνο το Πάσχα ο νονός ή η νονά αγοράσουν ένα ζευγάρι παπούτσια στο βαφτιστήρι για να τα φορέσει μέχρι το Πάσχα της επόμενης χρονιάς! Είναι ένα δώρο που πολλά παιδιά περιμένουν και στα περισσότερα αρέσει, ειδικά αν το έχουν διαλέξει εκείνα. Μη ξεχάσετε να βεβαιωθείτε για το σωστό νούμερο, ώστε το παιδί να περπατήσει άνετα με αυτό και να το χαρεί!

Ρούχα για το Πάσχα

Ένα ρούχο μπορεί να παλιώνει, ένα παιδικό ρουχαλάκι για δώρο όμως, ποτέ! Μένουμε σπίτι το Πάσχα, αλλά ίσως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ανανεώσετε τη ντουλάπα του βαφτιστηριού σας, ειδικά με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών!

Άλλωστε η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και σε λίγο ο ήλιος και η ζέστη θα πάρουν τη θέση τους για αρκετούς μήνες! Τι καλύτερο δώρο λοιπόν από ένα καλοκαιρινό σετ, κοντομάνικα μπλουζάκια, βερμούδες και χρωματιστά φορέματα;

Αν η οικονομική σας δυνατότητα είναι περιορισμένη, να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν δεκάδες οικονομικές λύσεις που μπορούν να δώσουν χαρά στα παιδιά! Στο Παιδί σας προτείνουμε δεκάδες καλοκαιρινά ρουχαλάκια στη μισή τιμή και με τα μεταφορικά έξοδα δώρο!!

Αν σας άρεσε το άρθρο μη ξεχάσετε να το μοιραστείτε
με τους φίλους σας στα Social Media!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to Blog